Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرساله در آستانه ماه مبارک رمضان و با پیش‌بینی افزایش تقاضا برای خرید اقلام مختلف غذایی، بازار دچار نوسان رو به رشد شده و اغلب کالاها با افزایش قیمت مواجه می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، افزایش تقاضای مواد خوراکی در ماه رمضان و روزهای منتهی به آن، تعادل‌ شکل‌گرفته در بازار را دچار تغییر می‌کند و همه ساله با نزدیک شدن به ایام خاص همچون عید نوروز و ماه مبارک رمضان بارها و بارها جمله کلیشه‌ای «مردم نگران گرانی نباشند» از سوی مسئولان به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگار که نمی‌شود ماه رمضان بیاید و گرانی نداشته باشیم، همگان عادت کرده‌ایم به یک سناریوی تکراری، از برنج آغاز و به زولبیا و بامیه ختم می‌شود و در این فاصله همزمان با اعلام نرخ‌های تغییر کرده توسط رسانه‌ها، مسئولان مربوطه نیز از هر گوشه و کناری وادار به واکنش می‌شوند.

از آن جایی که اقلیت مردم ایران پیرو دین اسلام هستند و از قوانین آن تبعیت می‌کنند، ماه رمضان تاثیر عمیقی بر سبک زندگی مردم دارد.

این تاثیر نه فقط در سبک زندگی فردی و اجتماعی، بلکه در اقتصاد هم به وضوح مشاهده می‌شود، چرا که تغییر در سبک زندگی مردم موجب تضعیف بازار برخی از اقلام می‌شود و در کنار آن بازار برخی اقلام نظیر زولبیا، بامیه، خرما، گوشت، برنج، لبنیات رونق پیدا می‌کند.

برخی مشاغل نیز تنها در ماه مبارک رمضان رونق می‌گیرند تا علاوه بر تامین نیاز روزه‌داران، گذران معیشت چندین ماه خود را تامین کنند که کله‌پزی‌ها و فروشندگان انواع آش و حلیم از جمله این مشاغل است.

اما این افزایش قیمت‌‌ها در حالی است که از حدود یک ماه قبل، دستگاه‌های نظارتی با صدور اطلاعیه و بخشنامه به واحدهای صنفی اعلام کرده‌اند که با هرگونه افزایش قیمت برخورد خواهد شد؛ اما این اطلاعیه‌ها و هشدارها، تا به حال تاثیری در روند رشد قیمت برخی اقلام نداشته و ماه مبارک رمضان عموما، تبدیل به فصل پررونق گرانفروشان شده است.

اکنون با گذشت 3 روز از ماه مبارک رمضان؛ رئیس اتحادیه کباب و بریانی اصفهان از عرضه کله‌ و پاچه، انواع حلیم و آش رمضان بدون تغییر قیمت خبر داد و گفت: در ماه رمضان امسال قیمت انواع حلیم، آش و کله پاچه تغییر چندانی نسبت به رمضان سال گذشته نداشته است.

احمدرضا اخوان ارجمند با اشاره به قیمت انواع حلیم و آش در ماه رمضان، اظهار داشت: در این ایام حلیم بادمجان ممتاز 10 هزار تومان، درجه یک 9 هزار و درجه دو 8 هزار تومان عرضه می‌شود.

وی افزود: آش شله قلمکار ممتاز با گوشت 7 هزار، درجه یک 6 هزار، آش آبادان و شیرازی 5 هزار تومان در تمام ایام رمضان فروخته می‌شود.

رئیس اتحادیه کباب و بریانی اصفهان به اشاره به قیمت انواع حلیم در ایام رمضان، بیان کرد: امسال حلیم شیر ممتاز با تزئینات کامل 9 هزار، درجه یک 8 هزار، حلیم ساده 7 هزار و حلیم عدس با بهای 6 هزار تومان عرضه می‌شود.

عرضه کله و پاچه بزرگ و کوچک بدون تغییر نرخ

وی با اشاره به اینکه اصفهانی علاقه خاصی به خرید کله و ‌پاچه در ایام رمضان دارند و یک وعده افطار را حتما به صرف این غذای پرکالری اختصاص می‌دهند، گفت: در این ایام قیمت کله و پاچه بزرگ با 4 عدد پاچه 40 هزار و کوچک آن 35 هزار تومان در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد.

اخوان ارجمند در پاسخ به سئوال که قیمت کله و پاچه چند درصد نسبت به ماه‌های قبل از رمضان تغییر کرده است، اظهار داشت: نرخ این کالای پروئینی بستگی به کشتار، عرضه و تقاضا دارد زمانی که ذبح گوسفند افزایش یابد به‌تبع بهای کله و پاچه کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: با عدم عرضه، قیمت آن افزایش می‌یابد، زیرا طرز تهیه کله و پاچه با پخت حلیم، آش و عدس که مواداولیه آن در بازار است، فرق دارد.

رئیس اتحادیه کباب و بریانی اصفهان افزود: براساس قاعده‌، کله و پاچه فروشی‌ها باید برای تمیزکاری و کارهای اولیه پخت و پز حدود 10 هزار تومان بر قیمت تعیینی برای عدم جبران خسارت بگذارند.

وی در پاسخ به سئوال مجدد خبرنگار تسنیم پیرامون اینکه قیمت کله و پاچه نسبت به ماه‌های قبل و رمضان سال گذشته چقدر تغییر داشته است، گفت: از زمستان سال گذشته قیمت گوشت گوسفندی 10 هزار تومان افزایش داشته به نسبت زمانی که گوشت قرمز گران شود کشتار اندک و توانایی خرید مردم برای گوشت کاهش می‌یابد و به‌تبع نرخ کله‌و پاچه افزایش دارد.

اخوان ارجمند در ادامه تاکید کرد: شما خبرنگاران در این بحث‌ قیمت‌ها وارد نشوید، زیرا شغل کله‌پزی شغلی ضعیف است و یک چوب به آن بخورد تمام است.

وی اظهار داشت: قیمت انواع حلیم بادمجان، آش شله قلمکار هم همانند ماه‌های قبل از ماه رمضان عرضه می‌شود و هیچ‌گونه تغییر قیمتی نداشته‌ایم.

عرضه بریانی و کباب در ایام رمضان بدون تغییر قیمت/ نرخ‌ها همانند نوروز 96

رئیس اتحادیه کباب و بریانی اصفهان گفت: در ایام رمضان به دلیل کاهش قدرت خرید مردم نرخ کبابی و بریانی همانند نوروز 96 عرضه می‌شود و هیچ‌گونه افزایش نرخ نداریم.

وی با بیان اینکه سال گذشته و امسال قیمت بریانی در اصفهان افزایش قیمت نداشته است، افزود: با افزایش مواد اولیه اعم از گوشت قرمز، حامل‌های انرژی و دستمزدها، درصد اندکی نرخ‌ها نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

اخوان ارجمند در پاسخ به اینکه امسال قیمت گوشت قرمز با افزایش 5 تا 8 هزار تومان روبه‌رو بوده و چگونه بر نرخ بریانی و کبابی نداشته است، بیان کرد: به عنوان مثال هنگامی که یک کیلو گوشت 5 هزار تومان گران شود، گرانی آن با تقسیمات لازم درصد اندکی بر بهای بریانی و کبابی اثرگذار است.

وی دامه داد: محصولات ما سقف قیمتی مشخصی دارند، هر دست بریانی بسته به کیفیت و نوع مواد مصرفی بین 8 تا 13 هزار تومان در واحدهای صنفی کبابی و بریانی شهر اصفهان عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه کبابی و بریانی اصفهان یادآور شد: سقف قیمت هر پرس کباب کوبیده بدون گوجه 10 هزار تومان است و هر پرس کباب مخلوط 14 هزار تومان به فروش می‌رسد.

وی با اشاره به فعالیت 450 واحد کبابی و بریانی پروانه‌دار در اصفهان، اظهار داشت: اتحادیه با همکاری اداره بهداشت و بازرسی اداره صنعت، معدن و تجارت استان و اتاق اصناف اصفهان تمام ظرفیت‌ها را بکار گرفته تا نظارتی کامل بر واحدهای صنفی داشته باشد.

اخوان ارجمند اضافه کرد: در ایام رمضان، بازرسان اتاق اصناف بر قیمت تمام واحدها در سراسر شهر اصفهان، اداره صنعت به شکایات شهروندان و اداره بهداشت هم بر کیفیت مواد غذایی استفاده در کبابی‌ها و بریانی‌ها نظارت کامل دارند.

وی افزود: 12 بازرس اتحادیه به طور منظم از واحدهای عرضه‌کننده کباب و بریانی شهر اصفهان بازرسی کرده و موارد مختلف از جمله وضعیت بهداشتی و قیمت‌ها را نیز مورد بررسی قرار می‌دهند.

رئیس اتحادیه کبابی و بریان اصفهان با بیان اینکه نظارت و بازرسی تمام واحدها در ایام ماه مبارک رمضان به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است، بیان کرد: تمام واحدها برای فعالیت ملزم به داشتن کارت بهداشت هستند.

وی با اشاره به ساعات کاری واحدهای صنفی کبابی و بریانی در ایام رمضان، افزود: در این ایام تمام واحدها طبق بخشنامه ارسالی اداره اماکن از ساعت 14 بعدازظهر تا بعد از افطار به شکل بیرون بر فعالیت دارند، اما بعد از افطارخدمات برای تمام شهروندان و متقضایان در سالن‌ها ارایه می‌شود.

نگرانی شهروندان از گرانی 25 درصدی قیمت‌ها

براساس این گفت‌وگو در یک گزارش میدانی به‌‌سراغ مردم و فروشندگان انواع حلیم، آش و کله‌پزی‌ها در شهر اصفهان رفتیم.

در ایام ماه مبارک رمضان، اصفهانی علاقه خاصی به خرید کله و ‌پاچه در ایام رمضان دارند و یک وعده افطار را حتما به صرف این غذای پرکالری اختصاص می‌دهند.

در شهر اصفهان همانند دیگر استان‌های کشور در ایام رمضان، انواع حلیم و آش مخصوص هم پخته و فروخته می‌شود؛ در رمضان اصفهانی‌ها حتی از دو ساعت قبل از افطار در برخی مغازه‌های فروش که محصول مطلوب عرضه می‌کنند با بستن صف‌های طولانی در انتظار خرید یک کیلو آش و حلیم می‌ایستند.

بر همین اساس برای خرید یک کیلوگرم آش، البته بیشتر جهت بررسی قیمت‌ها همانند دیگر مردم در صف ایستادم و باب صحبت را از کیفیت و قیمت‌ها آغاز کردم.

فاطمه یکی از شهروندان اصفهانی با اشاره به افزایش قیمت برخی اقلام حبوبات مانند لپه، لوبیا قرمز و چیتی، گوشت قرمز و برنج، گفت: نرخ این کالاها و دیگر اقلام مانند پیاز و سیب زمینی در سال جاری و قبل از آغاز ماه مبارک رمضان گران شده و به‌تبع بر نرخ آش و حلیم هم تاثیر گذاشته است.

وی بیان کرد: تمام مسئولان از تشدید نظارت و بازرسی در ایام رمضان فقط حرف می‌زند و هیچ‌گونه نظارتی بر واحدهای صنفی ندارند و قیمت کالاها هر روز در حال تغییر است.

این شهروند اصفهانی ادامه داد: تمام خرید خانه برعهده خودم است و از قیمت تمام کالاها اطلاع دارم و با حقوق معلمی نمی‌توانم شکم سه فرزندم را سیر کنم؛ گرانی بی‌داد می‌کند، اما مسئولان همچنان سکوت کرده‌اند و فقط حرف می‌زنند.

وی افزود: معلوم نیست چرا همه ساله در ماه مبارک رمضان اکثر اقلام مصرفی پرکاربرد از سبزی خوردن گرفته تا برنج، خرما و گوشت گران می‌شود در حالی که مسئولان می‌دانند در این ماه میزان مصرف این کالاها افزایش می‌یابد، بنابراین باید از یک ماه قبل با تزریق همین اقلام به بازار مانع افزایش قیمت شوند.

این معلم با سابقه با انتقاد از اجرای دیر هنگام طرح‌های تنطیم بازار خاطرنشان کرد: همواره اجرای طرح‌های تنظیم بازار زمانی است که قیمت‌ها افزایش یافته و با تزریق اقلام فقط مانع ادامه افزایش گرانی می‌شود، در حالی که قیمت‌ها به حالت قبل برنمی‌گردد و این ضعف بزرگی است.

وی با بیان اینکه به اقتضای شغل معلمی روزنامه و اکثر سایت‌های خبری را رصد می‌کنم، بیان کرد: در ایام رمضان بسیاری از مسئولان به رسانه‌ها اعلام می‌کنند که هیچ‌گونه افزایش قیمتی در محصولات و اقلام نداریم، اما در سکوت خبری و بی‌سروصدا نرخ کالاها را افزایش می‌دهند و هنگامی که از فروشنده دلیل گرانی را می‌پرسیم می‌گویند؛ تمام کالاها رشد قیمت داشته و ما نمی‌توانیم با ارزانی ضرر کنیم.

از سال گذشته تاکنون تمام کالاهای اساسی گران شده است

یک شهروند دیگر که آنجا حضور داشت، اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون تمام کالاهای اساسی گران شده، کدام محصول استکه افزایش نرخ نداشته، برای اول ماه رمضان با خانواده رفتیم حلیم و آش بخریم وقتی فروشنده گفت یک کیلو حلیم بادمجان ممتاز 10 هزار تومان تعجب کردم، زیرا قبل از رمضان همین اواخر اردیبهشت 8 هزار تومان بود.

وی ادامه داد: همچنین حلیم شیر ممتاز 8 هزار و آش شله قلمکار را 6 هزار تومان خریدم و از همه مهم‌تر کله و پاچه که ما اصفهانی‌ها در ماه رمضان حتما یک وعده افطارمان است، 3 هزار تومان افزایش نرخ داشته است.

این شهروند اصفهانی با بیان اینکه انواع حلیم، آش و کله و پاچه نسبت به قبل از رمضان 25 درصد در اصفهان افزایش داشته است، افزود: قبل از ماه رمضان یک دست کله و پاچه بزرگ 36 تا 38 هزار و کوچک هم 32 هزار تومان بود، اما الان کله‌پزی‌ها کله و پاچه بزرگ با 4 عدد پاچه را 40 هزار و کوچک را 35 هزار تومان عرضه می‌کنند.

وی بیان کرد: دو ماه قبل در نوروز بریانی 8 تا 13 هزار تومان بود، اما الان 13 تا 15 هزار تومان رسیده و کباب ممتاز هم از 14 به 18 هزار تومان افزایش داشته است.

این شهروند اصفهانی افزود: دولت حقوق کارگران را امسال 14 درصد افزایش داده است، اما توجه به بازار کالاهای اساسی ندارد.

وی ادامه داد: حقوق کارگران در ماه 113 هزار تومان افزایش یافته، اما هزینه‌ها در ماه حدود 500 هزار تومان رشد کرده است. دخل و خرج با هم نمی‌خواند، اما هیچ‌کدام از مسئولان متوجه این موضوع نیستند. دولت با افتخار می‌گوید حقوق کارگران 14درصد افزایش یافته، چرا نمی‌گوید چقدر محصولات گران شده است؟

علی‌آقا فروشنده‌ای که 30 سال سابقه فعالیت در این کار را دارد وقتی با تعجب از او سؤال می‌کنم که چرا قیمت‌ها این‌قدر گران است، گفت: از ابتدای سال جاری تمام کالاها افزایش قیمت داشته و ما فقط 3 هزار تومان بر تمام کالاهای خود گذاشته‌ایم.

موج جدید گرانی کالاها بازار را فرا گرفته است

به گزارش تسنیم، اگرچه دولت بر این باور است که تورم را تا حدودی کنترل کرده و وقت آن رسیده که برای خروج از رکود فکری بکند، اما موج جدید گرانی کالاها در بازار که مشخص نیست با هماهنگی دولتمردان یا خودسرانه از سوی تولیدکنندگان اعمال شده، بازار را فرا گرفته در حالی که عمده گرانی، شامل کالاهای اساسی شده است.

از طرفی نقش نیروهای نظارتی در بازار را نیز نباید نادیده گرفت؛ یقینا آنها نقش مهمی در کنترل بازار و ممانعت از افزایش قیمت‌ها خواهند داشت.

انتهای پیام/

R41346/P1361/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۰۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار محصول ایران خودرو گران شد

افرایش قیمت کارخانه‌ای محصولات تولیدی خودروسازان در حالی ادامه دارد که مدیران صمت همچنان ترجیح می‌دهند، سکوت کنند.

به گزارش اقتصاد نیوز، ایران خودرو طی اطلاعیه از افزایش قیمت چهار عضو خانواده هایما خبر داد.

آبی‌های جاده مخصوص در اطلاعیه خود دلیل این افزایش قیمت را بالا رفتن تعداد گواهی اسقاط‌های مورد استفاده برای شماره گذاری محصولاتی که با برند هایما تولید می‌کنند، عنوان کردند.

آن طور که مدیران ایران خودرو گفتند پیش از این می‌توانستند با یک گواهی اسقاط چهار دستگاه انواع هایما را پلاک کنند.

اما با توجه با اجرای ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو بعد از نهایی شدن این ماده قانونی برای شماره گذاری هر دستگاه هایما به ۱.۵ گواهی اسقاط احتیاج است، بنابراین قیمت محصولات این برند چینی در کارخانه با افزایش روبرو شده است.

براساس اعلام ایران خودرو قیمت ۱.۵ گواهی اسقاط برای این خودروساز حدود ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود. این در حالیست که قیمت یک گواهی اسقاط ۳۵ میلیون تومان است.

خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص پیش از این می‌توانستند با پرداخت ۳۵ میلیون تومان برای چهار محصول مونتاژی خود پلاک بگیرند، به عبارت دیگر هزینه شماره گذاری هر محصول مونتاژی حول و حوش ۹ میلیون تومان بود، اما همان طور که اشاره شد در حال حاضر هزینه اسقاط به ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر دستگاه افزایش یافته است.

ایران خودرویی‌ها در اولین گام قیمت هایما S۸ را برای اردیبهشت امسال اعلام کردند.

آبی‌های جاده مخصوص پیش از این هر دستگاه هایما S۸ را نزدیک به یک میلیارد و ۲۲۶ میلیون تومان فاکتور می‌کردند، اما با توجه به رشد هزینه گواهی اسقاط قیمت اعلام شده برای این محصول مونتاژی چینی در اردیبهشت ۱۴۰۳ به حدود یک میلیارد و ۲۷۸ میلیون تومان رسیده است.

خانواده هایما بعد از افزایش قیمت دو عضو خانواده پژو پارس و افزایش جزئی وانت آریسان ۲ دوگانه سوز، سومین افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در سال جاری محسوب می‌شود. دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا نیز قیمت پراید ۱۵۱ (وانت پراید) خود را افزایش داده است، اما همچنان شاهد هستیم که سیاست گذار خودرویی درباره افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو سکوت کرده است.

مشخص نیست روزه سکوت مدیران صمت تا چه زمانی ادامه دارد، اما شرکت‌های خودروساز با توجه به افزایش هزینه‌های خود در خطوط تولید و همچنین هزینه مرتبط با شماره گذاری و سایر هزینه‌های تحمیلی چاره‌ای ندارند تا قیمت کارخانه‌ای محصولات خود را افزایش دهند.

شفاف نکردن مساله رشد قیمت خودرو در مبدا از سوی وزارت صمت سبب می‌شود تا متقاضیان روبروی خودروسازان قرار گیرند. اتفاقی که در ارتباط با افزایش قیمت پژو پارس افتاد و بیش از پیش به اعتبار خودروسازان در مقابل افکار عمومی ضربه زد.

البته این پایان ماجرا نیست و شیوه افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان، بدون شفاف سازی مدیران صمت، تبعات منفی برای بازار خودرو به همراه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۳ اردیبهشت؛ سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • قیمت سکه ۱۱ اردیبهشت چقدر گران شد
  • پایان شگرد گران‌فروشی «عجله» برای اسنپ و تپسی
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۱ اردیبهشت؛ سکه ۸۰۰ هزار تومان گران شد